Delight På Gång Om Oss Körledare Kontakt Meny

Delight är en blandad scenisk kör från Göteborg. Repertoaren är varierad med tyngdpunkt på modern musik. De flesta av våra låtar är arrangerade av någon av våra medlemmar eller körledare.

2012 genomfördes produktionen Fenix. Vi rörde oss kring frågor om trygghet, rädsla och individens ansvar för en mänskligare värld. Detta arbete ledde vidare till konserten Tillsammans, om mobbning och utanförskap, som gjordes i samarbete med organisationen Friends våren 2013. Senare samma år hade vi premiär på en omarbetad Fenix där människors gemenskap och kompromisser fått en större plats i handlingen.

2014 genomförde Delight projektet Stilla Natt - Ett ögonblick av mänsklighet som uppmärksammade att det var 100 år sedan julnatten 1914 då det uppstod en spontan vapenvila i ingenmansland mellan skyttegravarna i Flandern. Delight visade där hur människan även i svåra tider kan se bortom flaggor och uniformer och vara medmänskliga. Något som fortfarande är lika aktuellt. Projektet var ett samarbete med Folke Bernadotte-akademin och Fredsmiljonen, och var del av Frölunda Kulturhus tema Hållbar mänsklighet.

2016 hade Delight premiär på föreställningen Façade-Visst är du normal som handlade om normer, fasader och vilka sidor av sig själv som man väljer att visa för andra.

Vid alla dessa produktioner har både Delights publik och vi själva påverkats känslomässigt. Det har varit många tårar men också glädje och hoppfullhet.

Ett flertal videoklipp från de senaste årens föreställningar finns på YouTube.
 

Façade - Visst är du normal (2016)


Stilla Natt - Ett ögonblick av mänsklighet (2014)


Fenix (2013)